post image

استرس شغلی، با این ۹ تکنیک مدیریت استرس در محل کار را یاد بگیرید!

با مدیریت استرس در محل کار می‌توانید سلامت جسم و روان و بهره‌وری شغلی خود را افزایش بدهید.


تقریبا همه افراد حداقل یک بار در طول فعالیت شغلی خود، فشار ناشی از استرس‌های شغلی را احساس کرده‌اند. هر شغلی حتی اگر شغل موردعلاقه‌تان باشد، ممکن است شامل وظایفی باشد که استرس شما را بالا ببرد. این استرس‌ها ممکن است مربوط به تحویل پروژه‌ها در زمان مقرر یا انجام یک وظیفه چالش‌برانگیز باشند. مسئله اصلی این است که اگر این استرس‌های شغلی به مدت طولانی ادامه پیدا کنند، باعث فرسودگی شغلی و ایجاد لطمه‌ در سلامت جسم و روان افراد می‌شوند. سردرد، اختلالات خواب، اضطراب، افزایش فشار خون، ضعیف شدن سیستم ایمنی، تنها چند نمونه از اثرات منفی استرس‌های مربوط به کار محسوب می‌شوند.

تعداد زیادی از کارمندان در دنیا، به دلایل مختلفی با این استرس‌های طولانی‌مدت مواجه هستند. مهم‌ترین عواملی که باعث ایجاد استرس در محل کار می‌شوند شامل: حجم کاری بالا، حقوق کم، شغل تکراری و یکنواخت، حمایت نشدن توسط مدیر، عدم وجود همدلی در محیط کار و عدم برخورداری از فرصت‌های پیشرفت شغلی هستند.

خبر بد این است که مواجه شدن با این تنش‌ها در محل کار امری گریزناپذیر است، اما خوشبختانه تکنیک‌هایی وجود دارد که به کمک آن‌ها می‌توان استرس‌های شغلی را مدیریت کرد. همراه ما باشید تا در این مقاله چند نمونه از این راهکارها را به شما معرفی کنیم.

۱. تمرین مدیتیشن کنید

/wp-content/uploads/2022/05/55-2-e1653803125917.jpg

استرس، فرآیندی طبیعی و جزئی جدایی‌ناپذیر از زندگی افراد است که مقدار اندکی از آن می‌تواند یک محرک انگیزه‌بخش برای پیش‌برد بهتر امور باشد. اما استرس‌های طولانی‌مدت نه تنها سلامت روان افراد را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد بلکه تاثیرات منفی بر سلامت جسمی آن‌ها نیز خواهد داشت. تکنیک‌های مدیتیشن یک راهکار عالی برای کاهش استرس و اضطراب است و می‌تواند سطح انرژی شما را در محیط کار بالا ببرد. سبک‌های مختلفی از مدیتیشن وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها برای مدیریت استرس خود استفاده کنید.

برای آشنایی با روش‌های بهبود انگیزه در کارمندان، این مقاله را بخوانید:

چگونه در کارمندان خود ایجاد انگیزه کنیم؟

۲. بین کار و زندگی شخصی خود تعادل ایجاد کنید

/wp-content/uploads/2022/05/555-2-e1653803157971.jpg

طبق تعریف انجمن روان‌شناسی آمریکا، تعادل بین کار و زندگی این طور تعریف می‌شود: «توانایی مدیریت تقاضاهای مربوط به شغل و همین‌طور تقاضاهای مربوط به زندگی شخصی و خانوادگی، به شیوه‌ای موفقیت‌آمیز». استراتژی‌های ایجاد تعادل بین زندگی شخصی و شغلی برای هر فردی متفاوت است و تنها زمانی موثر واقع می‌شوند که واقع‌بینانه، امکان‌پذیر و پایدار باشند.

ایجاد تعادل بین کار و زندگی شخصی برای بسیاری از افراد امری دشوار است، اما افراد می‌توانند با شناسایی دقیق، اولویت‌بندی وظایف و برنامه‌ریزی برای اجرای آن‌ها، به راحتی به این هدف دست پیدا کنند. مدیریت استفاده از شبکه‌های مجازی، نقش مهمی در ایجاد این تعادل در زندگی افراد ایفا می‌کند. بنابراین می‌توانید با استفاده درست از تکنیک‌های مدیریت زمان و ایجاد یک سبک زندگی سالم، بین کار و زندگی خود تعادل ایجاد کنید و به این ترتیب، کیفیت زندگی خود را بالا ببرید.

در این خصوص پیشنهاد می‌کنیم مقاله «۸ راهکار برای برنامه‌ریزی شغلی و شخصی که زندگی شما را متحول می‌کند!» را مطالعه کنید.

۳. یک سیستم بایگانی منظم برای سازماندهی وظایف مختلف داشته باشید

/wp-content/uploads/2022/05/55555-1-e1653803194669.jpg

هر چه زندگی شما ساختاریافته‌تر و سازمان‌یافته‌تر باشد، استرس کمتری را تجربه خواهید کرد. یک سیستم بایگانی ایجاد کنید که متناسب با نیازهای شخصی شماست و مدارک مهم و مستندات مربوط به پروژه‌های انجام‌شده را شامل می‌شود. با این کار می‌توانید به راحتی به اطلاعات مورد نیازتان دست پیدا کنید و به این ترتیب در بخش زیادی از زمان‌تان صرفه‌جویی کنید.

در بسیاری از موارد، شرایط در محیط کار، غیرقابل پیش‎بینی و غیرقابل کنترل می‌شود. بنابراین ایجاد یک سیستم بایگانی منظم برای مستندات، ایمیل‌ها و وضع تعدادی قوانین شخصی، روش مناسبی برای پاسخ دادن به این شرایط گریزناپذیر محسوب می‌شود.

۴. هر زمان لازم است درخواست کمک کنید

محیط‌های کاری قرن جدید به‌طور فزآینده‌ای رقابت‌محور هستند؛ همین امر استرس کارمندان را به طرز قابل‌توجهی تشدید می‌کند. بنابراین کارمندان امروز بیشتر از هر زمان دیگری به یک راهنما یا مربی احتیاج دارند که آن‌ها را در مسیر شغلی‌شان یاری کند. به این منظور باید آن بخشی از وظایف را که در انجام آن‌ها به کمک نیاز دارید شناسایی و سپس از فردی که در آن زمینه متخصص است کمک بگیرید.

۵. به سلامت جسم خود اهمیت بدهید

/wp-content/uploads/2022/05/5555555-2-e1653803253853.jpg

ورزش کردن و تغذیه مناسب تاثیر قابل‌توجهی بر بهبود سلامت جسم و روان شما دارد. ورزش کردن باعث ترشح هورمون اندورفین در بدن می‌شود که این هورمون نقش مهمی در افزایش روحیه، مدیریت استرس و بهبود افسردگی و اضطراب دارد. یک رژیم غذایی سرشار از مواد مغذی، ویتامین و مواد معدنی  به بهبود شرایط روحی شما کمک می‌کند و باعث می‌شود در مواجهه با شرایط استرس‌زا عکس‌العمل بهتری نشان دهید.

شاید این‌طور فکر کنید که سلامت جسم شما هیچ ارتباطی با سلامت روان‌تان ندارد، اما این تفکر درست نیست. سلامت جسم نقش مهمی در  تعیین کیفیت زندگی افراد ایفا می‌کند. مطالعات نشان داده‌اند افرادی که از سلامت جسم و روان بالاتری برخوردار هستند، احتمال موفقیت بیشتری در زمینه شغل و امور شخصی زندگی خود خواهند داشت.

6. علایق و تفریحات غیر کاری برای خودتان پیدا کنید

تحقیقات بسیار این موضوع را تایید کرده‌اند که افراد دارای تفریحات و سرگرمی‌های خارج از محل کار، بهره‌وری و رضایت شغلی بیشتری را تجربه می‌کنند. انجام تفریحات و سرگرمی‌های موردعلاقه در پایان یک روز کاری سخت، به کاهش سطح استرس شما کمک می‌کند.

 

۷. عوامل ایجادکننده استرس را شناسایی و ردیابی کنید

یکی از اقدامات حیاتی که باید در مواجهه با محیط‌های کاری پر استرس انجام دهید این است که تمامی عواملی که در محل کار، استرس و فشار کاری بیش از حد را به شما تحمیل می‌کنند، شناسایی کنید. این مرحله در  یافتن راه‌حل مناسب به شما کمک می‌کند. یادداشت کردن افکار و احساسات می‌تواند در این زمینه بسیار مفید باشد. با نوشتن موقعیت‌هایی که در آن دچار استرس می‌شوید و همچنین بررسی عکس‌العمل‌تان در این شرایط، می‌توانید راه‌حل‌هایی را برای مدیریت استرس‌تان در موقعیت‌های مشابه پیدا کنید.

 

۸. برای بازیابی انرژی خود، استراحت کنید

استرس‌های طولانی‌مدت در محل کار، عملکرد شما را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد و باعث فرسودگی شغلی می‌شود. هر فردی نیاز دارد برای بازیابی انرژی و بالا بردن سطح عملکرد خود مدت زمان مشخصی را استراحت کند. به همین منظور لازم است به طور کامل از هر فعالیتی که مربوط به کار می‌شود فاصله بگیرید تا مغزتان تجدید قوا کند. هر زمان که احساس می‌کنید انرژی‌تان افت کرده و انجام دادن وظایف شغلی برای‌ شما سخت شده، مرخصی بگیرید.

۹. با مدیر خود صحبت کنید

/wp-content/uploads/2022/05/55555555-e1653803350964.jpg

از آنجایی که وضعیت سلامت افراد تاثیر مستقیم بر روی بهره‌وری شرکت دارد، لازم است تا مدیران و سرپرستان به وضعیت سلامتی کارمندان خود اهمیت بدهند و تلاش کنند تا یک فضای کاری شاد و سالم برای آن‌ها ایجاد کنند. گفت‌وگوهای شفاف و صادقانه با مدیرتان می‌تواند شما را در مسیر درستی قرار بدهد. نیازی نیست در این مرحله از مشکلاتی که در محل کار با آن‌ها روبه‌رو هستید حرفی بزنید؛ در عوض یک لیست از راهکارهایی که به مدیریت استرس‌های شغلی‌ کمک می‌کند، تهیه کنید. با این کار، مدیر شما نیز از عوامل استرس‌زای شغلی و نحوه غلبه بر آن‌ها آگاهی پیدا می‌کند.

صحبت کردن درباره همه عواملی که باعث افت بهره‌وری در محیط کار می‌شوند، امری ضروری است. ارائه پیشنهاداتی که به بهبود شرایط فیزیکی محیط کار کمک می‌کند نیز می‌تواند در این خصوص مفید باشد.

بیشتر بخوانید:

رفتارهای سمی در محیط کار ، با این ترفندها سلامت روان خود را بیمه کنید!

 

سخن آخر

همان‌طور که اشاره شد محیط‌های کاری امروزی بیشتر از هر زمان دیگری برای کارمندان استرس‌زا هستند. بنابراین یادگیری مهارت مدیریت استرس در محل کار، برای هر کارمندی ضروری است. با به‌کارگیری تکنیک‌هایی که در این مقاله به آن‌ها اشاره کردیم، می‌توانید استرس خود را در محیط کار به نحوی موثر مدیریت کنید و از این طریق سلامت جسم و روان و بهره‌وری خود را تقویت کنید.

اگر شما هم به مطالعه مطالب در حوزه مسائل روز کسب‌وکارها و توسعه مهارت‌های شغلی کارمندان علاقه‌مند هستید، پیشنهاد می‌کنیم مطالعه مقالات ما را در وب‌سایت راهکارهای سازمانی ایرانسل از دست ندهید.

 

منبع:

https://www.biospace.com/article/10-ways-to-combat-stressful-work-situations/

4.5 4 امتیاز دهنده

نظرات و پیشنهادات

Subscribe
Notify of
 
0 نظر ثبت شده است
Inline Feedbacks
View all comments

مطالب مشابه

blog image

۱۴۰۰/۰۱/۱۸

۷علت از بین رفتن انگیزه در محل کار

آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که چرا گاهی انگیزه‌ای برای کار کردن نداریم؟

بازدید: 8791

blog image

۱۳۹۹/۱۱/۲۰

۹ مهارت برای ایجاد ارتباط مؤثر در محل کار

پیشرفت شغلی شما در گرو برقراری ارتباط مؤثر در محل کار است.

بازدید: 7677

blog image

۱۴۰۳/۰۳/۳۰

بررسی پارامترهای کلیدی موثر در موفقیت کسب‌وکارها

بررسی نکات موثر در کسب مزیت رقابتی و موفقیت کسب‌وکارها

بازدید: 7145