کیفیت، سرعت و امنیت سیستم توزیع میتواند به یکی از نقاط تمایز شرکتهای پخش مواد غذایی، آرایشی و دارویی، که با محمولههای فسادپذیر سرو کار دارند، تبدیل شود. از ملزومات ناوگان خودرویی حمل و نقل مواد غذایی، بهداشتی و دارویی داشتن یخچالهای باکیفیت است، چرا که فاسد نشدن و حفظ کیفیت محموله، ارتباط مستقیمی به دمای این یخچالها دارد. بنابراین کنترل دقیق تمام پارامترهایی که بر کارکرد درست یخچالها و استاندارد بودن فرآیند حملونقل اثر میگذارد، ضروری به نظر میرسد.
اکنون این سوال پیش میآید که چگونه میتوان به بهینهترین شکل ممکن، این فرآیند را تحت کنترل قرار داد؟
پیش از پاسخ به این سوال، به بررسی بیشتر چالشهای این حوزه میپردازیم.
اصلیترین چالشهای ناوگان حملونقل محمولههای فسادپذیر کداماند؟
کلیدیترین نقش در صنعت پخش مواد غذایی، بهداشتی و دارویی، بر عهده ناوگان خودرویی است که همواره با چالشهای متعددی روبهرو است.
عمدهترین چالشهای این حوزه عبارتاند از:
- کنترل مستمر سردخانه یا گرمخانه و حفظ استاندارد زنجیره سرد و گرم هوا در طول فرآیند حملونقل
- ورود افراد متفرقه به محفظه یخچال و باز کردن درب خودرو بدون هماهنگی
- جلوگیری از سرقت یا آسیب رسیدن به محموله
- عدم امکان ردیابی خودروها بهمنظور مدیریت عملیات و همچنین یافتن خودروهای سرقت شده
- عدم امکان نظارت بر رفتارهای ترافیکی راننده
عدم کنترل موارد متعددی مانند دمای محموله، مسیر و مدت زمان حملونقل، بسته بودن درب خودرو، عملکرد راننده و خطای نیروی انسانی در ارسال گزارشها، میتواند ریسک را در فرآیند توزیع مواد فسادپذیر افزایش داده و ضرر و زیان بسیاری برای شرکتها به همراه داشته باشد.
اما کدام راهکار میتواند به بهترین شکل، این چالشها را رفع کند؟
با مفهوم مدیریت هوشمند ناوگان حملونقل آشنا شوید
یکی از راهکارهای سازمانی نوین که در آن بر تکنولوژی اینترنت اشیا تکیه شده، مدیریت هوشمند ناوگان حملونقل است. این راهکار، امکان مدیریت و بهینهسازی عملکرد وسایل نقلیه و همچنین نظارت بر ماموریت کارکنان سازمان را فراهم میکند.
هوشمندسازی ناوگان حملونقل، به شرکتهای فعال در این حوزه امکان میدهد تا بهصورت مستمر ناوگان خودرویی را از راه دور مانیتور کرده و بتوانند علاوهبر کاهش ریسک فساد محموله، فرآیند توزیع را نیز بهینه کنند. از طرفی، حل چالشها، بهبود و مکانیزه کردن فرآیندهای حملونقل، تاثیرمستقیمی بر کاهش هزینههای اضافی و کوتاهتر شدن زمان آن خواهد داشت.
به این منظور، ایرانسل به عنوان سازمانی پیشرو، با طراحی یک نرمافزار جامع، امکاناتی را در اختیار مدیران این شرکتها قرار میدهد تا بتوانند متناسب با نیاز کسبوکار خود، از آن در راستای حل چالشها و معضلات مرتبط با ناوگان حملونقل، استفاده کنند.
سامانه هوشمند مدیریت ناوگان ایرانسل، کدام ماژولها را برای بهبود فرآیند توزیع ارائه میکند؟
- سنسور درب خودرو برای کنترل تعداد باز و بسته شدن آن
- سنسور دما و رطوبت بهمنظور نظارت مداوم بر دما و رطوبت محفظه یخچال خودرو
- ردیابی آنلاین خودرو و نظارت بر مسیر طی شده
- کنترل رفتارهای ترافیکی راننده (مانند سرعت رانندگی،سبقت گرفتن، توقف یا ترمزهای بیجا)
- امکان به کارگیری دستگاه کارتخوان RFID
ایرانسل چه راهکارهایی در حوزه مدیریت هوشمند ناوگان حملونقل محمولههای فسادپذیر پیشنهاد میکند؟
از مهمترین این راهکارها که نقش مهمی در بهینهسازی عملکرد ناوگان توزیع و پخش محمولههای فاسد شدنی ایفا میکند، میتوان به این موارد اشاره کرد:
- مدیریت و نظارت بر دما: رصد لحظهای تغییرات دمای بار خودرو،باعث حفظ زنجیره دمایی استاندارد و جلوگیری از فساد محموله و ضرر و زیان ناشی از آن میشود.
- حمل ایمن بار: نظارت و کنترل مستمر وزن بار خودرو و ترکیب آن با اطلاعات مربوط به موقعیت مکانی ماشین و زمان بارگیری و تخلیه، علاوه بر اینکه ایمنی حمل بار را افزایش میدهد، امکان جلوگیری از سرقت محمولهها یا پیدا کردن محمولههای سرقت شده را در سریعترین زمان ممکن فراهم میکند.
- محاسبه دقیق کارکرد خودروها: به کمک این نرمافزار میتوان به اطلاعات دقیقی در مورد مسافت طی شده، میزان دقیق کارکرد و توقف ماشینها دست یافت.
- مدیریت ماموریتها: با تجهیز خودروهای در حال ماموریت به دستگاههای هوشمندی مثل موبایل یا تبلت، میتوان بین اپراتور و راننده، ارتباطی دوسویه ایجاد کرد تا نظارت راحتتر انجام شده و فرمانها با نظم و سرعت بیشتری منتقل شود.
- بهینهسازی مصرف سوخت: با استفاده از این راهکار، علاوهبر امکان مشاهده ذخیره مخزن سوخت،میتوان به اطلاعاتی مانند آهنگ مصرف سوخت یا زمان و مکان سوختگیری دست یافت. در نتیجه، بهرهمندی از این راهکار میتواند علاوهبر مدیریت مصرف سوخت، از قاچاق آن نیز پیشگیری کند.
- مدیریت تعمیر و نگهداری خودرو: ماژول تعمیرات و نگهداری، وظیفه ذخیره دادههای مرتبط با کارکرد ماشین و طول عمر قطعات آن را بر عهده دارد و علاوهبر محاسبه تقریبی طول عمر قطعات، کاربر را از موعد تعمیر ات یا سرویسهای دورهای خودرو باخبر میکند.
بهرهگیری از سامانه حملونقل هوشمند در صنایع مواد غذایی، دارویی و بهداشتی، با نظارت مستمر بر فاکتورهای موثر بر کیفیت محمولهها، تاثیر شگرفی در افزایش ایمنی، حفظ کیفیت و ماندگاری آن دارد. علاوهبر این موضوع، هوشمندسازی ناوگان باعث کاهش چشمگیر هزینههای ناشی از بهینه مصرف کردن سوخت و تعمیر و نگهداری بهموقع خودروها میشود.
از همین لحظه میتوانید صنعت توزیع مواد غذایی، بهداشتی و دارویی خود را هوشمند مدیریت کنید.
نظرات و پیشنهادات