مزیتهای متعددی که فناوری PoC نسبت به بیسیمهای نسل قدیم در اختیار کسبوکارها قرار میدهد باعث شده است تا هرساله شاهد استقبال بیشتر کسبوکارها به استفاده از این فناوری بیسیم نسل جدید باشیم.
شرکت بینالمللی MarketsandMarkets که در زمینه خدمات مشاورهای به کسبوکارها فعال است، در پژوهشهای گستردهای که هرساله صورت میدهد آماری از ارزش بازارهای کسبوکارها و صنایع مختلف در سطح جهان ارائه میکند، همچنین با مقایسه این آمار با سالهای قبل و با در نظر گرفتن رشد صنایع و کسبوکارهای وابسته به هر بازار، تخمینی از رشد این بازارها در سالهای آتی ارائه میدهد.
این آمار برای بازار فناوریهای PTT (Push-To-Talk) تا سال ۲۰۲۶ میلادی تقریباً رشد دوبرابری را پیشبینی میکند. به این ترتیب که حجم بازار فناوریهای PTT از ۲۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ به ۴۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۶ خواهد رسید و سالانه نرخ رشد ۹ درصدی را تجربه خواهد کرد. سهم فناوری PoC از این بازار نیز از ۴ میلیارد دلار به ۷ میلیارد دلار خواهد رسید. این مسئله بیانگر آن است که هرساله کسبوکارهای بیشتری به استفاده از این سیستمهای پیشرفته روی خواهند آورد و فناوری بیسیم نسل جدید بهمرور در حال جایگزینی با بیسیمهای نسل قدیم در سراسر جهان است.
مروری بر تاریخچه بیسیمهای نسل قدیم
اولین نمونه از بیسیمهای نسل قدیم در جنگ جهانی دوم به کار گرفته شد. در آن زمان دشواری سیمکشی تلگراف یا تلفن تا خط مقدم، امکان قطع شدن سیمهای مخابراتی و تحرک مداوم نیروها، نیاز شدیدی برای ظهور یک ابراز ارتباطی بیسیم را بهوجود آورد. تا مدتها همین سه عامل یعنی دشواری سیمکشی، دشواری نگهداری از زیرساخت و نیاز به تحرک و جابهجایی مداوم باعث شد تا تکنولوژی بیسیم توسعه پیدا کند.
بیشتر بخوانید:
بهبود ارتباطات داخلی در صنعت هتلداری با واکه، سرویس بیسیم ایرانسل
با پیدایش شبکههای موبایل، در ابتدا به نظر میرسید نیازی که به بیسیمها وجود داشته است از بین خواهد رفت و از همان شبکه موبایل بتوان بهجای بیسیمها بهره برد، چرا که شبکه موبایل نیاز به سیمکشی و به یکجا ماندن افراد برای برقراری ارتباط ندارد. بهمرور مزایای پنهان بیسیمها نقش پررنگتری پیدا کرد و باعث شد تا فناوریهای بیسیم نسل جدید که بر بستر شبکه موبایل عمل میکردند پا به عرضه ظهور بگذارند.
ظهور بیسیمهای نسل جدید
تلفنهای موبایل نیاز به شمارهگیری داشتند و برای برقراری تماس نیز زمان لازم داشتند، درصورتیکه بیسیمها در یک آن ارتباط را برقرار میکردند. بیسیمها امکان مکالمه گروهی را فراهم میکردند درصورتیکه مکالمه گروهی با تلفنهای موبایل امکانپذیر نبود. از طرفی در بسیاری موارد برد بیسیمهای نسل قدیم نمیتوانست دیگر پاسخگوی نیاز بسیاری از صنایع و کسبوکارها باشد. در چنین شرایطی بود که بیسیمهای نسل جدید به میدان آمدند. این سیستمهای تازهوارد، از یکسو کیفیت ارتباطی بهتر و برد بیشتر شبکههای موبایل را به کاربران ارائه میدادند و از سوی دیگر سرعت برقراری ارتباط و امکان برقراری ارتباط چندجانبه که از ویژگیهای بیسیمهای نسل قدیم بود را به همراه داشتند.
فناوری PoC یا واکه (سیستم بیسیم ایرانسل) چست؟
PoC (Push to talk over cellular) فناوری است که در کسبوکارهای ایرانی طرفدار بسیاری دارد و با عنوان وکه (سیستم بیسیم ایرانسل) ارائه میشود. بستر ارتباطی برای برقراری تماس و ارسال پیام بهصورت غیرهمزمان و بدون شمارهگیری است. واکه از طریق تجهیزات اختصاصی (دستگاههای بیسیم) برای تماسهای فردبهفرد و فرد به گروه قابل استفاده است و به همین دلیل یکی از ابزارهای مفید و کارآمد برای برقراری ارتباط بین کارکنان در بسیاری از کسبوکارهاست. این سیستم بیسیم نسل جدید برای اولینبار در سال ۲۰۰۵ بهمنظور برقراری ارتباطات سریع و امن میان کارکنان مجموعهها، به بازار معرفی شد. با همهگیر شدن تکنولوژی 4G در سالهای اخیر، این سیستم به راهکار مؤثری برای اغلب سازمانها تبدیل شده است.
بیشتر بخوانید:
واکه، سیستم بیسیم ایرانسل در سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران (فاوا)
دلایل اصلی گرایش کسبوکارها به فناوری PoC
در فضای رقابتی امروز مدیران کسبوکارها به طور مداوم به دنبال بهبود و اصلاح فرآیندها و انتخاب بهترین زیرساختها برای سازمان خود هستند تا همواره بتوانند در فضای رقابت باقی بمانند و یا از رقبای خود پیشی بگیرند. رشد گرایش به استفاده از سیستم PoC نیز از این مسئله مستثنی نیست. سیستم بیسیم نسل جدید با مزیتهایی که دارد، توانسته است، در متقاعدکردن کسبوکارها برای استفاده از این سیستم توفیق یابد. تعدادی از مهمترین مزیتهای استفاده از واکه به شرح زیر است:
راهاندازی آسان و کمهزینه: استفاده از این سرویس نیازمند ایجاد زیرساخت و شبکه داخلی توسط کارفرما نیست. در ایران نیز استفاده از خدمات واکه بر بستر باند پهن ایرانسل صورت میپذیرد.
آنتندهی و برد بالا: بیسیمهای نسل قدیم محدوده برد وسیعی نداشتند، درصورتی که تجهیزات PoC محدوده وسیعی را پوشش میدهد.
کیفیت صدا: با واکه، حتی در دورترین نقاط هم، تماسی با صدای باکیفیت و بدون نویز را تجربه میکنید. با استفاده از سیستم IP501H/IP503H دیگر نگران کم شدن کیفیت صدا و شنیدن صداهای اضافه در هنگام برقراری ارتباط نخواهید بود.
امنیت بالا: در این سرویس مکالمات فرد به فرد و گروهی،بدون افشای مکالمات محرمانه و در بستری کاملاً امن صورت میگیرد.
ارسال پیامهای چندرسانهای: واکه امکان ارسال لحظهای تصاویر زنده ویدیویی، پیام، عکس و موقعیت جغرافیایی را بهصورت خصوصی یا در گروههای کاری، به صورت امن فراهم میکند.
بیشتر بخوانید:
تجربه ارتباطی امن و پرسرعت با واکه؛ سیستم بیسیم ایرانسل (PTT)
کلام آخر
در مجموع، تمام مزایای ذکر شده، واکه را به عنوان یک راهکار سازمانی اثربخش و کارآمد مطرح میسازد. دادههای حاصل از بررسی بازارهای این صنعت نیز نشان میهد، مدیرانی که به دنبال راهکاری موثر و کمهزینه در راستای بهبود کیفیت ارتباطی کارمندان خود هستند، دیر یا زود استفاده از این سیستم کارآمد را در پیش خواهند گرفت.
یکی از مهمترین چشماندازهای راهکارهای سازمانی ایرانسل نیز همراهی با کسبوکارها در مسیر تحول دیجیتال و مجهز کردن آنها به پیشرفتهترین ابزارهای دیجیتال است. راهکارهایی همچون سرویس موبایل سازمانی، اینترنت اشیا، شهر هوشمند و زیرساخت ابری تنها چند مورد از خدماتی هستند که راهکارهای سازمانی برای قراردادن کسبوکارها در مسیر تحول دیجیتال ارائه میدهد. اگر شما هم در سازمان خود، ضرورت وجود چنین راهکاری را احساس میکنید، برای آشنایی بیشتر با واکه (سیستم بیسیم ایرانسل) به وب سایت راهکارهای سازمانی ایرانسل مراجعه کنید و همچنین برای دریافت مشاوره درباره این سرویس به آدرس EB@mtnirancell.ir ایمیل بزنید.
منبع:
https://finance.yahoo.com/news/push-talk-market-worth-45-150000943.html?guccounter=1
نظرات و پیشنهادات