نصب وردپرس بر CentOS
در بلاگ قبل با ساخت ماشین مجازی لینوکسی در داشبورد زیرساخت ابری ایرانسل آشنا شدیم. در این مقاله میآموزیم چگونه با وب سرویس Apache، وردپرس (WordPress) را روی CentOS7 نصب کنیم.
وردپرس ابزاری متن باز یا opensource برای ایجاد وبلاگ است که از PHP و MYSQL برای مدیریت محتوا و واسط کاربری خود استفاده میکند.
پیشنیازها
همه دستورها را به عنوان کاربر non-root و با دستور Sudo (Sudo Previlages) اجرا کنید.
برای این کار، ابتدا LAMP را بر روی سرور نصب کنید. LAMP شامل Linux، Apache، MySQL و PHP است. اگر از قبل همه اینها را بر سیستم خود نصب کردهاید، مرحله زیر را انجام دهید.
ایجاد User و Database در MySql
همانطور که در بالا اشاره کردیم، WordPress برای مدیریت محتوا از دیتابیس رابطهای (Relational Database) استفاده میکند. در این مثال از MySql (و یا (MariaDB که از قبل نصب شده، برای ایجاد کاربر (User) و دیتابیس، WordPress به صورت زیر استفاده شده است؛
۱.برای اینکه با دسترسی کاربر root وارد MySQL (و یا (MariaDB شوید، دستور زیر را اجرا کنید:
mysql -u root -p#
۲.دیتابیسی با نام wpdatabase (یا هر نام دلخواه دیگر) ایجاد کنید. به یاد داشته باشید که در پایان همه دستورالعملهای MySQL باید از «;» استفاده کنید:
;CREATE DATABASE wpdatabase
۳. یوزری ایجاد کنید که WordPress از آن برای کار کردن بر این دیتابیس استفاده کند. یوزر را با عنوان wpuser (یا هر عنوان دیگر) و با پسورد ایجاد کنید.
;’CREATE USER wpuser@localhost IDENTIFIED BY ‘password
۴. به یوزر مجوزهای مدیریت کل دیتابیس را بدهید:
;GRANT ALL PRIVILEGES ON wordpress.* TO wpuser@localhost IDENTIFIED BY ‘password’;FLUSH PRIVILEGES
۵. از اینترفیس MySQL خارج شوید:
Exit
این روند هر پیش نیازی که WordPress برای دیتابیس خود نیاز دارد را کامل میکند. نیازی نیست برای WordPress دیتابیس و یوزر اختصاصی بسازید، اما برای بالا رفتن سطح امنیت، این کار را به شما پیشنهاد میکنیم.
WordPressرا نصب کنید
برای نصب WordPress مراحل زیر را اجرا کنید:
۱. برای نصب پکیجهای PHP دستورات زیر را اجرا کنید. این پکیجها برای ایجاد thumbnail به WordPress اجازه تغییر سایز عکس و به دیتابیس MySQL مجوز دسترسی به دستورالعملهای لازم را میدهد:
sudo yum install php74-gd php74-mysqlnd#
sudo service httpd restart#
۲. آخرین نسخه WordPress را در Home Directory سرور خود دانلود کنید:
~ cd #
wget http://wordpress.org/latest.tar.gz#
۳. همه فایلها را از حالت فشرده خارج (Extract) کنید:
tar xzvf latest.tar.gz#
این دستور در Home شما یک دایرکتوری به نام wordpress ایجاد میکند. این دایرکتوری شامل همه فایلهایی است که wordpress برای درست کار کردن، به آنها نیاز دارد.
۴. برای کپی کردن دایرکتوری wordpress به /var/www/html که شامل همه فایلهای صفحات وب است و همچنین برای حفظ مجوزهای دیفالت، از دستورالعملهای زیر پیروی کنید:
/sudo rsync -avP ~/wordpress/ /var/www/html#
۵. فولدری بسازید که در آن WordPress بتواند همه فایلهای آپلودشده را ذخیره کند:
mkdir /var/www/html/wp-content/uploads#
۶. در مراحل قبل، نمونهای از صفحه WordPress روی سرور وب ساخته شد. اما برای اینکه بدون بروز مشکل کار کند، باید ownership فایلها را به یوزر و گروه Apache تغییر دهید تا WordPress بتواند به همه فایلها با مجوزهای مناسب دسترسی داشته باشد. بنابراین لازم است دستور زیر را اجرا کنید:
*/sudo chown -R apache:apache /var/www/html#
Configure WordPress
رابط کاربری وردپرس (WordPress) امکان انجام تنظیمات نهایی مربوط به نصب این سیستم را به صورت کاملا گرافیکی فراهم کرده است. بهطوریکه در این مرحله می توانید از طریق آدرس دامین (Domain URL) و یا آدرس IP سروری که تنظیمات فوق را روی آن انجام داده اید وارد مراحل انتهایی نصب وردپرس شوید تا در محیطی ساده و گرافیکی نصب این سیستم را به پایان رسانید. و یا با استفاده از مراحل زیر، این تنظیمات پایانی را بصورت دستی در فایل تنظیمات وارد کنید:
۱. به مسیر زیر بروید:
cd /var/www/html#
۲. از آنجا که WordPressبه فایل تنظیماتی با نام wp-config.php نیاز دارد، برای کپی کردن فایل نمونه و تغییر نام آن، دستور زیر را اجرا کنید:
sudo cp wp-config-sample.php wp-config.php#
۳. فایل تنظیمات را با ویرایشگر متنی مثل nano یا vi ویرایش کنید. اینجا ما از Vi استفاده کردهایم:
sudo vi wp-config.php#
۴. مثل نمونه زیر، در بخش تنظیمات MySQL اطلاعات دیتابیس را مشخص و نام دیتابیس و اطلاعات (Credentials) یوزر را که در بخش ساخت دیتابیس تعریف شده، وارد کنید.
// ** MySQL settings – You can get this info from your web host ** //
/* The name of the database for WordPress **/
;define(‘DB_NAME’, ‘wpdatabase’)
/* MySQL database username **/
;define(‘DB_USER’, ‘wpuser’)
/* MySQL database password **/
define(‘DB_PASSWORD’, ‘password’)
Configuration را در GUI کامل کنید
حالا میتوانید با مراجعه به آدرس http://<SERVER-PUBLIC-IP> به صفحه WordPress خود دسترسی داشته باشید. برای دسترسی به پورتال ادمین، زبان مورد نظر و اطلاعات سایت و یوزر را وارد کنید. بعد از اتمام این Configuration، سیستم دوباره شما را به داشبورد اصلی WordPress هدایت میکند.
برای دسترسی به داشبورد میتوانید به این آدرس http://<SERVER-PUBLIC-IP>/wp-login.php مراجعه کنید.
سخن آخر
WordPress سیستم مدیریت محتوایی است که به شما امکان میدهد تا یک وبسایت را بسیار سریع و البته بهصورت رایگان ایجاد کنید. استفاده آسان از وردپرس باعث شده که این سیستم مدیریت محتوا به گزینه مورد علاقه طراحان وبسایت تبدیل شود. از طرفی، نصب راحت و سادگی کار کردن با آن منجر خلق تجربه کاربری مثبتی میشود. همچنین، وردپرس سیستمی منعطف است و از آنجا که کاربری یک وبسایت ممکن است در طول زمان تغییر کند، میتواند خود را با آخرین تکنولوژیها تطبیق دهد.
بعد از اینکه مراحل این مقاله را به پایان رساندید، میتوانید از سایت ایجاد شده با WordPress بر روی CentOS استفاده کنید.
منبع:
https://docs.rackspace.com/support/how-to/install-wordpress-in-centos-7/
نظرات و پیشنهادات