معرفی:
بیشک صنعت فولاد به موازات پتروشیمی از صنایع مادر کشورمان محسوب میشود، امروزه نیاز به حرکتی رو به جلو و قرار گرفتن در مسیرتحول دیجیتال بیش از پیش در این صنعت احساس میشود و وجود فناوریهای نوین میتواند حرکت به سمت انقلاب چهارم صنعتی و هوشمندسازی صنعت فولاد را سرعت ببخشد.
از مهمترین دستاوردهای تحول دیجیتال در صنعت فولاد، توانایی ایجاد سبد محصولی بزرگتر و متنوعتر برای تأمین نیاز مشتریان است. با پیشبینی میزان تقاضا بر اساس درک دقیق نیازهای مشتری، سازمان میتواند موجودی کالا در انبار را کاهش دهد و ضمن ارائه خدمات بهتر حاشیه سود خود را بالا ببرد.
همچنین تحول دیجیتال را میتوان عامل اصلی افزایش تولید و پایداری در حوزه محیط زیست دانست چرا که با استفاده از فناوریهای ویژه میتوان میزان تولید کربن ناشی از کارخانجات فولاد را کاهش داد و به سمت صنعت سبز حرکت کرد.
بهکارگیری فناوری اطلاعات در كورههای توليد فولاد مزایایی همچون: ايمنی بيشتر، تسهیل و تسریع فرآيندها ،بهینه شدن احتراق و صرفهجويی در هزینهها را به همراه دارد.در كورههای ديجيتال كه سيستم يا پكيج جديد روی آنها نصب میشود امكان خطا بسيار كمتر از خطاهای انسانی است چرا که با فناوری جدید، دقت و سرعت دریافت و پردازش اطلاعات به اندازهای بالاست که نیازی به نظارت نیروی انسانی نیست.
ایرانسل نیز به عنوان اولین و بزرگترین اپراتور دیجیتال کشور با ارائه راهکارهای سازمانی در زمینههای طراحی، راهاندازی و بهرهبرداری از شبکههای ارتباطی NB-IoT ،LTE،5G، کلانداده، خدمات مراکز داده، خدمات ابری، ایجاد و توسعه زیرساختهای لازم برای «کارخانه متصل» در پیادهسازی طرح تحول دیجیتال در صنعت فولاد نقشآفرینی میکند.
راهکارهای صنعت فولاد
-
راهکار مدیریت ناوگان برای ترابری سبک
مهمترین نیاز این بخش مدیریت صحیح ناوگان خودرویی است. مدیریت خودروهای ترابری سبک از راه دور و بررسی رفتوآمد و کارکرد آنها چالشی جدی برای مدیران این صنعت به شمار میرود.
برای حل این چالش راهکار مدیریت ناوگان امدادی و عملیاتی معرفی میگردد.
بیشتر -
راهکار مدیریت ناوگان برای ترابری سنگین
مدیریت بهینه ناوگان خودروهای سنگین از اهمیت ویژهای برخوردار است. در ناوگان سنگین، امکان آگاهی از موقعیت دقیق خودروها وجود ندارد و نمیتوان عملکرد رانندگان را کنترل کرده و کارکرد آنها را به طور دقیق محاسبه کرد. پیشنهاد ما برای حل این چالش استفاده از راهکار مدیریت ناوگان خودرویی است.
بیشتر -
راهکار کنترل مصرف سوخت
در کسبوکارهای حوزه حملونقل، واحد مدیریت سوخت با چالشهایی مواجه است: نبود ابزار جهت مدیریت صحیح سوخت مصرفی و فرآیند توزیع سوخت با استفاده از مکانیزمهای سیار یا ثابت. برای حل این چالش ماژول مدیریت سوخت را طراحی شده است .
بیشتر -
راهکار بخش نقلیه واحد تولید
یکی از چالشهای موجود در این بخش، نیاز به مدیریت و مانیتورینگ از راه دور ناوگان خودرویی است. تاکنون مدیران در این واحد برای کنترل و آگاهی از موقعیت جغرافیایی، نیاز داشتند که با رانندگان تماس تلفنی داشته و اطلاعات مربوط به موقعیت و وضعیت ناوگان را از رانندگان جویا شوند. عدم آگاهی لحظهای از ناوگان خودرویی و همچنین دقیق نبودن اطلاعات دریافتی، از جمله مشکلات روش سنتی است.
بیشتر -
راهکار امور محاسبه حقوق و دستمزد واحد تولید
یکی از چالشهای موجود در واحد تولید محاسبه دقیق عملکرد ناوگان خودرویی و رانندگان است. تاکنون تمامی امور به صورت دستی و کاغذی صورت گرفته است. بدین صورت که عملکرد ناوگان و رانندگان بر روی فرمها مشخص درج شده به صورت دستی وارد سامانه حسابداری میشود و در این سامانه با توجه به استانداردهای مشخص، حقوق و مزایا محاسبه میشود
بیشتر -
راهکار مدیریت نت در واحد تولید
یکی از چالشهای موجود در واحد تولید صنایع فولاد فراموش شدن سرویسهای نگهداری و تعمیرات(نت) ناوگان خودرویی و عدم تعمیرات به موقع است. به عبارتی کلیه فرآیند سرویسهای تعمیرات و نگهداری به صورت کاغذی صورت میگیرد و یا اینکه در نرمافزار تعمیرات و نگهداری یا نت وارد میشود.
بیشتر -
راهکار مدیریت عملیات اجرایی پاتیلبرها
نیاز به مدیریت و مانیتورینگ پاتیلبرها در کنار هزینههای تعمیرات ونگهداری آنها، همواره از چالشهای مطرح در این بخش بوده است، به همین دلیل داشتن یک روش اصولی برای نظارت بر عملکرد پاتیلبرها میتواند هوشمند سازی و به دنبال آن کاهش هزینه نگهداری و تعمیرات را هموار سازد.
بیشتر -
راهکار کنترل محصول و مواد جادهای
مهمترین نیاز این بخش مدیریت صحیح و حفظ امنیت محصول و مواد اولیه است. حفظ امنیت مواد و محصولات جادهای بدون اتصال ناوگان خودرویی به ردیاب خودرو و دریافت گزارشات لحظهای از آن کاری دشوار و امکان ناپذیر است.
بیشتر