خروج ۵ هزار کامیون فرسوده از ناوگان حمل و نقل کشور
به گزارش روابط عمومی وزارت راه و شهرسازی، قراردادی سهجانبه برای نوسازی ناوگان حمل و نقل برونشهری بسته شده است. طی این قرارداد، قرار است پنج هزار دستگاه کامیون فرسوده از رده خارج و کامیونهای نو جایگزین آنها شود.
«محمد اسلامی» در آیین امضای قرارداد سهجانبه نوسازی ناوگان حملونقل برونشهری بخش کالا با اشاره به اینکه ۶۵ هزار کامیون برونشهری دارای فرسودگی و مشمول طرح نوسازی هستند، اظهار داشت: امروز و در سال جهش تولید، گام دیگری را در نوسازی ناوگان فرسوده با تکیه بر توان داخلی بر میداریم.
قرارداد طرح نوسازی ناوگان حمل و نقل برونشهری در بخش کالا با محوریت کامیونهای بالای ۵۰ سال به امضا رسید که بر اساس آن پنج هزار دستگاه کامیون با کارکرد مطلوب برای رانندگان در نظر گرفته شده است که دو هزار و ۴۵۰ دستگاه آن در فاز نخست و باقیمانده در فازهای بعدی اجرا میشود.
وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: ۲۰ درصد قیمت کامیون از محل آورده متقاضیان و ۸۰ درصد از محل تسهیلات بانک صادرات با کارمزد ۱۸ درصد پرداخت میشود که ۹ درصد این کارمزد را سازمان راهداری به عنوان یارانه پرداخت میکند و مدت قرارداد نیز ۶ ساله است اقساط در طول این مدت توسط خریدار پرداخت میشود.
وی با بیان اینکه متقاضیان باید در سامانه سازمان راهداری ثبتنام و خودروی خود را اسقاط کنند، تاکید کرد: این فرآیند با یک نظام نظارتی مضاعف اجرا خواهد شد و کامیون فرسوده باید کارکرد داشته باشد و بارنامه فعال آن در سازمان راهداری ثبت شده باشد تا مطمئن شویم که از ناوگان فعال، کامیون فرسوده خارج و با کامیون نو جایگزین میشود و در قالب این طرح، کامیونهای یخچالدار و نیز کامیونهایی که برای ترانزیت و حمل و نقل بینالمللی مورد نیاز بهصورت ترکیبی قابل خریداری از بخش خصوصی است و با استفاده از تسهیلات مناسب، در طی یک فرآیند مشخص به رانندگان کمک میکنیم تا کامیون خود را نوسازی کنند. انتظار داریم که کیفیت جابهجایی بار با ورود ناوگان جدید افزایش یابد و ضایعات، تلفات و خسارتهای کمتری در این بخش داشته باشیم.
سامانه مدیریت هوشمند ناوگان ایرانسل
راهکار پیشنهادی ایرانسل برای پیشبرد هر چه بهتر این پروژه، تجهیز خودروهای نو به سنسورهای هوشمندی است که بخشی از سامانه مدیریت هوشمند ناوگان ایرانسل محسوب میشوند. بدین ترتیب میتوان اطمینان حاصل کرد که خودروهای نو دوباره به ناوگان جادهای بازگشتهاند و برای فروش و کسب سود بیشتر، در بازار آزاد فروخته نشدهاند.
این سامانه علاوه بر فراهم کردن امکان ردیابی آنلاین خودروها، گزارشاتی دقیق از میزان مسافت پیمودهشده را به همراه محدوده و مسیر تردد در اختیار مدیران قرار میدهد تا بتوانند بر اساس اطلاعاتی واقعی و شفاف تصمیمگیری کنند. فرآیند تعمیر و نگهداری خودروهای ناوگان و تمدید بیمهنامه آنها با این سامانه به حالت خودکار درآمده و باعث صرفهجویی در زمان و هزینهها میشود.
همچنین مدیران میتوانند بر اساس مسافت طی شده، مصرف سوخت را تخمین زده و بر رفتار ترافیکی رانندگان که عامل اصلی تصادفات جادهای است، نظارت داشته باشند.
وزیر راه و شهرسازی ارتقای ظرفیت ناوگان حمل بار، بالا رفتن ایمنی و استاندارد در جادهها، کاهش مصرف سوخت و کاهش مخاطرات زیستمحیطی را از مزایای اجرای این طرح عنوان و تصریح کرد: این طرح همچنین کمک میکند که ظرفیت حمل و نقل بینالمللی کشور نیز افزایش یابد و امیدواریم به زودی اولین سری از کامیونهای تولید داخل که شامل ۲۰۰ کامیون میشود در قالب این طرح به متقاضیان تحویل داده شود.
برای دریافت مشاوره میتوانید از طریق ارسال ایمیل به آدرس EB@mtnirancell.ir اقدام نمایید.
نظرات و پیشنهادات