post image

معرفی بهترین نرم‌‌افزارهای نقشه ذهنی (Mind Mapping) در سال ۲۰۱۹ !

نقشه ذهنی چیست و بهترین نرم‌افزار‌ها در این زمینه کدام‌اند؟


شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که ایده‌‌ای در لحظه به ذهن‌تان برسد، اما نتوانید آن را برای دیگران بیان کنید یا به همان شکلی که در ذهن خود آن‌ها را دیده‌اید، برای دیگران شرح دهید. گاهی نوشتن ایده‌ها به ما کمک می‌کند تا آن‌ها را فراموش نکنیم. اما تنها به یاد داشتن ایده‌ها کافی نیست و شما نیاز دارید تا آنها را به صورتی با دیگران به اشتراک بگذارید. نمایش اید‌ه‌ها برای اجرایی شدن در کار، به شکلی که تمامی افراد شکل معینی از ایده‌ها را در برابر خود داشته باشند، امروزه به یک نیاز ضروری و حیاتی برای انجام تمامی پروژه‌ها تبدیل شده است.

رسم ایده‌ها و نقشه ذهنی

/wp-content/uploads/2020/02/1346-e1673069655232.jpg

نقشه ذهنی پاسخ این نیاز را در اختیار شما قرار می‌دهد تا بتوانید به راحتی ایده‌هایتان را رسم کنید یا به صورت تجسمی برای دیگران نمایش دهید. پس اگر شما فردی خلاق هستید و با روند خلاقیت در کار خود سروکار دارید یا در پروژه‌‌هایی شرکت می‌کنید که نیاز به ایده‌پردازی و ارائه ایده‌ها دارند و کارها به صورت گروهی انجام می‌شوند، نیاز دارید تا با نرم‌افزارهای به‌روز آن بیشتر آشنا شوید اما قبل از آن باید مراحل نقشه ذهنی را بشناسیم.

نقشه ذهنی که اولین بار توسط تونی بوزان(Tony Buzan) مطرح شد شامل هفت مرحله است که اکنون با کمک نرم‌افزار‌ها در دنیای دیجیتال، این هفت مرحله توسط این ابزارها انجام می‌گیرد تا ایده‌ها با سرعت هر چه بیشتر به مرحله اجرا برسند.

 

هفت مرحله اصلی نقشه ذهنی به شرح زیر است:

۱. هدف و ایده اصلی خود را مشخص کنید.

۲. از مرکز صفحه آغاز کنید.

۳. یک تصویر مرتبط در مرکز قرار دهید.

۴. از ۳ رنگ اصلی برای شروع استفاده کنید.

۵. از این طرح خطوطی به شکل شعاع‌های مختلف به اطراف بکشید.

۶. از یک کلیدواژه یا شکل برای هر خط استفاده کنید.

۷. نقشه ذهنی خود را توسعه دهید.

 

کدام نرم‌افزار  نقشه ذهنی را انتخاب کنیم؟

نوشتن و پیاده‌سازی کل فرایند تفکر و ایده‌پردازی شاید امری دشوار و سخت باشد؛ در این مرحله است که نرم‌افزار‌های نقشه ذهنی می‌توانند انعطاف پذیری خوبی را به شما ارائه کنند که برای یک تکه کاغذ امری تقریبا محال است. نرم‌افزار‌های نقشه ذهنی این قابلیت را به شما می‌دهند تا افکارتان را سازماندهی، ساختارمند و به صورت تجسمی قابل ارائه کنید. اکنون با بعضی از این نرم‌افزار‎ها که در سال گذشته جزو بهترین‌ها بوده‌اند آشنا می‌شوید.

۱. نرم‌افزار Lucid chart  

قابلیت پشتیبانی از پلتفرم‌‌های: Web, Windows, macOS, iOS, Android, Linux

از جداول ساده تا انواع پیچیده نمودارها، هر آن چیزی که یک نقشه ذهنی به آن نیاز دارد را Lucid chart در خود دارد. این نرم‌افزار الگوی‌های آماده بی‌شماری دارد که سریعاً قابل دسترسی هستند و همین مسئله، رسم انواع نمودار و همکاری با تیم خودتان را برای شما آسان‌تر می‌کند.

بیشتر بخوانید:

چگونه یک تیم مشارکت‌جو بسازیم؟

/wp-content/uploads/2020/02/1311-e1672825866437.png

این برنامه ویژگی‌های عالی‌ بسیاری مانند همکاری در لحظه(Real-Time)، مدیریت تغییرات پروژه، مدیریت تاریخ، مدیریت تیم، و دسترسی به اعضا را دارد. همچنین این نرم‌افزار برای هر پلتفرمی قابلیت‌های بومی‌سازی شده و صدها الگو دارد که انجام پروژه‌ها را برای کار تیمی شما، لذت بخش‌تر می‌کند.

یکی دیگر از ویژگی‌هایی که Lucid chart را قدرتمند ‌می‌کند، قابلیت اتصال داده است. با پیوند داده‌ها، کاربران می‌توانند اشکال و نمودار‌های خود را در لحظه به داده‌های ذخیره شده در صفحه گسترده (Spreadsheets) وصل کنند. هرگونه تغییر داده‌ها در لحظه که در صفحه گسترده انجام می‌شود، به صورت خودکار در نمودارهای شما منعکس شده که باعث صرفه‌جویی در وقت شما می‌شود.

نرم‌افزار Lucid chart در حال حاضر بیش از ۱۵ میلیون کاربر فعال در سطح جهان دارد.

بیشتر بخوانید:

 

۲. نرم‌افزار MindMeister

قابلیت پشتیبانی از پلتفرم‌های: Web, iOS, Android, macOS, Windows

دومین برنامه از لیست بهترین نرم‌افزار‌های نقشه ذهنی، برنامه MindMeister است. یک نرم‌افزار عالی برای مدون ساختن افکار، ترسیم، نقشه‌برداری و ارائه ایده‌های شما. بیش از ۹ میلیون کاربر با این نرم‌افزار یادداشت‌‌برداری، مدیریت پروژه‌ و طوفان‌های‌ فکری خود را سازمان‌دهی می‌کنند.

با MindMeister شما می‌توانید نقشه‌های ذهنی ایجاد کنید و به اشتراک بگذارید، آن‌ها را با سبک‌های مختلف، نماد‌ها و تصاویر گوناگون شخصی‌سازی کنید و یادداشت‌ها را به کارهایی که باید انجام شوند اضافه کنید. این نرم‌افزار یک حالت ارائه، برای نمایش بصری نقشه ذهن شما با استفاده از انیمیشن‌های جذاب دارد. همچنین ویژگی‌هایی از قبیل امکان چت گروهی، دریافت آمار کارکرد‌ها و گزارش‌ها را می‌توانید به آسانی با آن انجام دهید.

به طور کلی،  MindMeister ابزاری عالی برای نقشه‌برداری ذهن است و رابط کاربری ساده، آن را به یکی از قدرتمندترین نرم‌افزارهای موجود در این زمینه تبدیل کرده است.

۳.نرم‌افزار Xmind

/wp-content/uploads/2020/02/1311111-e1672826547151.png

قابلیت پشتیبانی از پلتفرم‌های: Web, Windows, macOS, Linux, Android, iOS

ابزاری با یک رابط کاربری فوق‌العاده که کار با آن را دل‌چسب می‌کند و طراحی آن بسیار مورد پسند کاربران است. این نرم‌افزار ابزارهای بسیار مفیدی برای نقشه‌برداری ذهن، طوفان فکری و کار گروهی در اختیار شما قرار می‌دهد. این نرم‌افزار در دو مدل رایگان و اعتباری قابل استفاده است. در حالت رایگان دسترسی محدودتری به ابزار و امکانات آن خواهید داشت، اما در صورت خرید اشتراک، دسترسی بدون محدودیت به تمام ابزارهای این نرم‌افزار زیبا و کاربردی را خواهید داشت. این نرم‌افزار همچنین تم‌های زیبای مختلفی برای ارائه و نمایش ایده‌هایتان به صورت اسلاید را داراست که در جلسات به شما کمک فراوانی می‌کند تا ایده‌هایتان را به زیباترین شکل ممکن برای دیگران به نمایش بگذارید.

 

۴. نرم‌افزار Mindomo

قابلیت پشتیبانی از پلتفرم‌های: Web, macOS, Linux, Windows, Android, iOS

Mindomo در واقع تمام چیزهایی که شما از یک نرم‌افزار نقشه ذهنی نیاز دارید به شما ارائه می‌دهد. این نرم‌افزار چهارمین ابزار در لیست نرم‌افزار‌های پرکاربرد جهان است که امکانات گسترده و فراوانی برای ترسیم ایده‌ها، به اشتراک گذاری آن‌‌ها و کار تیمی بر روی نمودار‌های رسم شده را به کاربران می‌دهد. نکته‌ای که Mindomo را دوست‌داشتنی می‌کند امکان ادغام آن در دیگر برنامه‌‌ها است. Mindomo امکان استفاده و دسترسی شما به داده‌هایتان را در سرویس‌های ابری، برنامه‌های آموزشی و مدیریت پروژه فراهم می­کند و در واقع یکی از بهترین نرم‌افزار‌های نقشه ذهن رایگان برای ارائه یکپارچه در طیف وسیعی از سیستم عامل‌های مختلف است.

 

۵.نرم‌افزار Cacoo

قابلیت پشتیبانی از پلتفرم‌های: Web, Google Chrome Extension

Cacoo یک نرم‌افزار طراحی و نقشه ذهنی آنلاین است که مورد اطمینان بیش از دو میلیون کاربری است که با آن پروژه‌های خود را مدیریت می‌کنند. این نرم‌افزار در یک محیط آنلاین به کاربر کمک می‌کند تا به راحتی نمودارهای‌ خود را رسم و ایده‌ها را ترسیم کند. این نرم‌افزار محصول Nalub  است که یک شرکت تولید‌کننده نرم‌افزار ژاپنی است. این نرم‌افزار به شما و تیم‌تان امکان خلق جدول‌های سازمان یافته، نمودارها، نقشه‌های سایت، نقشه‌برداری ذهن و بسیاری قابلیت دیگر را می‌دهد.

Cacoo همچنین امکان ادغام با دیگر برنامه‌ها نظیر Google Drive, Dropbox و Confluence را نیز دارد.

این نرم‌افزار رایگان چندین الگوی از پیش طراحی شده برای خلق انواع نمودار‌ها نیز در خود دارد. شما با این نرم‌افزار می‌توانید ایده‌هایتان را در قالبی چشم‌ نواز ارائه دهید و به اشتراک بگذارید.

 

کلام آخر

اکنون شما با برترین و پرکاربردترین نرم‌افزارهای نقشه ذهنی آشنا شدید. گرچه برای این کار چندین نرم‌افزار قدرتمند دیگر نیز وجود دارد،اما این پنج مورد، بیش از دیگر نرم افزارها در سال ۲۰۱۹ مورد استفاده کاربران قرار گرفته است. شما نیز همراه با تیم خود می‌توانید برای رسم ایده‌هایتان و عملی‌کردن آن‌ها از این نرم‌افزارها استفاده کنید تا مسیر رسیدن به موفقیت را در کارتان با سرعت بیشتری طی کنید.

راهکارهای سازمانی ایرانسل در این مسیر همراه شماست، شماره‌گیری کد دستوری ستاره ۳ مربع (#3*) امکان جدید ایرانسل برای کسب اطلاعات تکمیلی راهکارهای ارائه‌شده، مانند موبایل سازمانی (MVPN)، VPN سازمانی، خدمات دیجیتال، خدمات ابری و… است. گفتنی است که با شماره‌گیری این کد علاوه‌بر اطلاعات بیشتر در مورد هر محصول، امکان دریافت مشاوره رایگان برای انتخاب راهکار مناسب را نیز خواهید داشت. همچنین  همچون گذشته این فرصت را دارید تا از طریق ایمیل EB@mtnirancell.ir با کارشناسان و مشاوران ما در ارتباط باشند.

4 27 امتیاز دهنده

نظرات و پیشنهادات

Subscribe
Notify of
 
0 نظر ثبت شده است
Inline Feedbacks
View all comments

مطالب مشابه

blog image

۱۴۰۰/۰۱/۱۸

۷علت از بین رفتن انگیزه در محل کار

آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که چرا گاهی انگیزه‌ای برای کار کردن نداریم؟

بازدید: 8735

blog image

۱۳۹۹/۱۱/۲۰

۹ مهارت برای ایجاد ارتباط مؤثر در محل کار

پیشرفت شغلی شما در گرو برقراری ارتباط مؤثر در محل کار است.

بازدید: 7570

blog image

۱۴۰۳/۰۳/۳۰

بررسی پارامترهای کلیدی موثر در موفقیت کسب‌وکارها

بررسی نکات موثر در کسب مزیت رقابتی و موفقیت کسب‌وکارها

بازدید: 7045