post image

نقش کلیدی سامانه مدیریت هوشمند ناوگان ایرانسل در صنعت نفت و گاز

استفاده از سامانه مدیریت هوشمند ناوگان ایرانسل چه تأثیری بر بهبود فرآیندهای کاری صنعت نفت و گاز دارد؟


پیش‌تر به بررسی چالش‌های ناوگان خودرویی در صنایعی همچون معدن، عمران و راه‌سازی، امدادی و عملیاتی  پرداختیم. در این مقاله با نقش ناوگان خودرویی در فرآیندهای کاری حوزه نفت ،گاز و پتروشیمی آشنا خواهیم شد. سابقه استفاده از ناوگان در این حوزه به یک قرن اخیر باز می‌گردد. به دلیل استقرار شرکت‌های نفتی در مناطق دورافتاده و همچنین ضرورت جابه‌جایی کارمندان و محصولات، بهره‌گیری از سامانه حمل‌ونقل، عملکرد صنعت نفت و گاز را به‌خصوص در سال‌های اخیر، دستخوش تغییرات بسیاری کرده است.

موقعیت استراتژیک این صنعت در میان دیگر صنایع و ریسک بالای بروز خطرات، اهمیت ارتباطات یکپارچه  را پررنگ‌تر و نیاز به دریافت آنی اطلاعات میان بخش‌های مختلف‌ درگیر در این فرآیند را، برجسته‌تر می‌کند. چراکه کنترل منابع در این صنعت، تنها با دسترسی مستمر به اطلاعات و داده‌های به‌روز امکان‌پذیر است.

علاوه‌بر این، به‌ دلیل حساسیت بالای حمل مواد نفتی و سوختی، کنترل و نظارت مستمر بر ناوگان خودرویی در این صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که تنها از این طریق می‌توان امنیت و بهره‌وری را افزایش داد و از بروز خطرات احتمالی جلوگیری کرد. نکته مهم این است که با استفاده از روش‌های سنتی نمی‌توان در مسیر دستیابی به این اهداف قرار گرفت. در ادامه با اشاره به معضلات این حوزه به بررسی راه‌حل پیشنهادی راهکارهای سازمانی ایرانسل برای حل این چالش‌ها می‌پردازیم.

چالش‌های ناوگان خودرویی در صنعت نفت و گاز

همان‌طور که در بالا اشاره کردیم، صنعت نفت و گاز در زمینه نظارت بر  سامانه حمل‌ونقل با چالش‌های متعددی مواجه است که در این بخش به چند مورد از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • نبود راهکاری سیستماتیک برای ثبت اطلاعات راننده و مدیریت آن
  • عدم آگاهی از موقعیت جغرافیایی خودرو
  • نداشتن اطلاعات کافی از وضعیت سلامت و استهلاک ناوگان
  • آگاهی دیرهنگام از بروز حوادث غیرمترقبه مانند انفجار محموله
  • تأخیر در موعد تحویل محموله‌های سوختی و نفتی
  • عدم امکان نظارت بر عبور و مرور کارمندان
  • هزینه‌ بالای سوخت مصرفی

همان‌طور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، صنایعی همچون عمران و راه‌سازی و معدن نیز در زمینه مدیریت ناوگان خودرویی خود، با چالش‌هایی مواجه هستند. برای مطالعه درباره مسائل مرتبط این نوع کسب‌وکارها و شیوه مواجهه آن‌ها با بحران‌های این حوزه، به لینک‌های زیر مراجعه کنید:

راهکار ایرانسل برای حل چالش‌های موجود در ناوگان خودرویی صنایع نفت، گاز و پتروشیمی

/wp-content/uploads/2020/10/777-e1650948237332.jpg

همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره کردیم، جلوگیری از بروز مشکلات زیان‌بار در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی و به تبع آن مدیریت بحران این صنایع‌، جز با استفاده از روش‌های نوین امکان‌پذیر نیست. خوشبختانه امروزه با پیشرفت‌های سریع تکنولوژی، راهکارهای مناسبی پیش روی صاحبان صنایع مختلف قرار گرفته است که می‌توان گفت یکی از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین آن‌ها سامانه مدیریت هوشمند ناوگان است. این سامانه راهکاری جامع و یکپارچه است که به کمک آن می‌توان کل اطلاعات قابل اندازه‌گیری خودروها را جمع‌آوری و تحلیل کرد.

راهکارهای سازمانی ایرانسل نیز با بهره‌گیری از پیشرفته‌ترین امکانات روز جهان، سامانه‌ای برای مدیریت هوشمند ناوگان حمل‌ونقل به کسب‌وکارها ارائه می‌کند. این سرویس با ارائه راهکارهایی در خصوص نظارت بر روند فعالیت‌ها و همچنین مدیریت بحران‌ها، به مسئولان کمک می‌کند تا بتوانند مشکلات موجود در این حوزه را برطرف کنند.

در این راهکار که مبتنی بر سازوکار اینترنت اشیا است، ایرانسل با نصب ماژول‌ها و سخت‌افزارهای مختلف بر روی ماشین‌آلات، چالش‌های ذکر شده را مرتفع کرده و امکان کنترل منابع و انتقال اطلاعات را به صورت لحظه‌ای فراهم می‌کند.

این ماژول‌ها عبارتند از:

  • ماژول کنترل رفتار راننده
  • ماژول تعمیرات و نگهداری
  • ماژول ایاب و ذهاب
  • سنسور حجم مخزن سوخت
  • رابط اتصال شبکه‌ کن خودرو برای محاسبه مصرف سوخت (CANDO)

سامانه مدیریت هوشمند ناوگان حمل و نقل با استفاده از ماژول‌های ذکر شده، قابلیت‌هایی از جمله ردیابی موقعیت خودروها، نظارت بر رفتار رانندگان سرویس‌ها، دسترسی آنی به اطلاعات مورد نظر و موارد دیگری را برای ناوگان نفت، گاز و پتروشیمی فراهم کرده است.

  • ردیابی موقعیت و محدوده جغرافیایی خودروها: با استفاده از این سخت‌افزار، می‌توان در لحظه، اطلاعات مربوط به موقعیت مکانی خودرو را تبادل کرد و با تخمین مدت زمان مسافت طی شده تا مقصد، فرآیند تصمیم‌گیری مدیران را در بسیاری از امور، تسهیل نمود.
  • تحلیل رفتار رانندگان: این سرویس، با کنترل رفتار‌های ترافیکی راننده،‌ مانند سرعت، تعداد ترمز، شتاب‌گیری‌های غیر عادی،‌ کارکرد درجا و… علاوه‌بر مدیریت رفتار ترافیکی رانندگان، سبب صرفه‌جویی در مصرف سوخت، کاهش استهلاک قطعات خودرو و کاهش آلودگی هوا می‌شود. ماژول تحلیل رفتار راننده در حوزه‌های حساسی همچون صنعت ذوب فلزات نیز نقشی اساسی ایفا می‌کند. برای مطالعه بیشتر درباره این موضوع لینک زیر را دنبال کنید.

سامانه مدیریت ناوگان ایرانسل در فولاد مبارکه اصفهان

  • مدیریت تعمیرات و نگهداری ماشین‌آلات: ثبت داده‌های مرتبط با طول عمر قطعات و کارکرد خودرو‌ها امکان محاسبه میزان استهلاک خودرو را فراهم و با هشدار در موعد زمان تعویض یا تعمیر قطعات، فرآیند تعمیر و نگهداری را آسان می‌کند.
  • نظارت بر ایاب و ذهاب: با کمک ماژول ایاب و ذهاب، تمامی عبور و مرور پرسنل ثبت و امکان برنامه‌ریزی دقیق برای کارکرد سرویس‌ها فراهم می‌شود. برای آشنایی بیشتر با این ماژول در سامانه مدیریت هوشمند ناوگان مطلب «نقش هوشمندسازی ناوگان در بهبود عملکرد سرویس‌های ایاب‌و‌ذهاب» را از دست ندهید.
  • مدیریت مصرف سوخت: دریافت اطلاعات کامل از میزان مصرف سوخت، یکی دیگر از قابلیت‌هایی است که در استفاده بهینه از سوخت و کاهش هزینه‌های ناشی از هدر رفت آن، تأثیر به‌سزایی دارد.

تمام موارد ذکر شده، علاوه بر بالا بردن سطح امنیت خودروها و تسهیل نظارت بر ناوگان، هزینه‌های اجرایی سازمان‌ها را به میزان چشمگیری کاهش می‌دهند. با مطالعه لینک‌های زیر، با مزیت‌‌های بیشتر آن آشنا شوید.

 

سخن آخر

صنعت نفت و گاز می‌تواند همچون صنایع دیگری که در مقاله به آن‌ها اشاره شد، از مزایای بی‌شمار سامانه مدیریت ناوگان ایرانسل بهره‌مند شود، علاوه‌بر موارد مذکور، روندهای کاری خود را بهینه‌سازی کند، در مسیر توسعه گام بردارد و بر کلیه فرآیندها  کنترل مؤثرتری داشته باشد.

اگر شما نیز به دنبال افزایش بهره‌وری و حل چالش‌های صنعت نفت، گاز و پتروشیمی هستید، می‌توانید با مراجعه به وب‌سایت راهکارهای سازمانی ایرانسل و ارسال ایمیل به آدرس EB@mtnirancell.ir اطلاعاتی مفید درباره این سامانه کسب کنید.

4.2 13 امتیاز دهنده

نظرات و پیشنهادات

Subscribe
Notify of
 
0 نظر ثبت شده است
Inline Feedbacks
View all comments

مطالب مشابه

blog image

۱۴۰۱/۰۸/۰۸

خودرو متصل، چگونه خودروی من هوشمند می‌شود؟

بررسی سوالات و ابهاماتی که در حوزه خودرو متصل وجود دارد.

بازدید: 14501

blog image

۱۳۹۹/۰۷/۲۲

کاربرد مدیریت هوشمند ناوگان ایرانسل در صنعت خودروهای استیجاری

چگونه می‌توان با هوشمندسازی ناوگان خودروهای استیجاری، بهره‌وری را افزایش داد؟

بازدید: 12740

blog image

۱۳۹۹/۰۶/۲۶

حل چالش‌های گروه تولیدی عالیس با مدیریت هوشمند ناوگان ایرانسل

معرفی پروژه تجهیز ناوگان خودرویی گروه تولیدی عالیس

بازدید: 9163