post image

چگونه با سامانه هوشمند ناوگان، هزینه‌های حمل‌ونقل محیط‌بانی کاهش می‌یابد؟

با ویژگی‌ها و مزایای سامانه هوشمند ناوگان در محیط بانی و حفاظت از محیط زیست آشنا شوید.


نگهداری و حفاظت از محیط زیست برای دولت و مردم هر کشوری یکی از دغدغه‌های اساسی محسوب می‌شود. سالانه بسیاری از افراد، چه به‌شکل ارگانی، و چه غیرارگانی برای این موضوع تلاش می‌کنند؛ از این میان، محیط‌بانان سهم بیشتری از این تلاش‌ها را برعهده دارند. آن‌ها برای انجام وظایف خود نیاز دارند تا با وسایل نقلیه و خودروهای مخصوص، به مناطق استراتژیک رفت‌وآمد کنند. استفاده از سامانه هوشمند ناوگان می‌تواند در بهینه‌شدن شرایط برای ناوگان محیط بانی نقش کلیدی ایفا کند.

/wp-content/uploads/2022/07/4-e1658548466644.jpg

محیط‌بانان سالانه با مخاطرات بسیاری از قبیل؛ شکارچیان غیرمجاز، قاچاقچیان چوب و الوار، حملات حیوانات، بلایای طبیعی، عبور و مرور از مناطق صعب‌العبور و… روبه‌رو هستند. استفاده از وسایل نقلیه و خودروهای مناسب می‌تواند بخشی از این مخاطرات را کاهش دهد. سامانه مدیریت ناوگان نیز می‌تواند  با هوشمندسازی و نظارتِ برخط بر روی این وسایل، بسیاری از مشکلات این ناوگان را برطرف کند و روند استفاده از ناوگان را بهینه سازد.

مدیریت هوشمند ناوگان چیست؟

سرویس مدیریت هوشمند ناوگان حمل‌ونقل، راهکاری جامع و یک‌پارچه است که با استفاده از خدمات اینترنت اشیا و خودروی متصل صورت می‌پذیرد. سامانه مدیریت ناوگان مبتنی‌ بر استفاده از فناوری‌هایی نظیر؛ GPS و GSM  است که در آن هر خودرو با استفاده از ردیاب GPS   و سنسور‌هایی که می‌توانند بسیاری از عوامل فنی خودرو را بررسی کنند، تجهیز می‌گردد. به‌این‌ترتیب، اطلاعات زیادی از شرایط خودرو و راننده، در اختیار مرکز کنترل قرار می‌گیرد. سامانه FMS  نیز با پایش اطلاعات دریافتی به شکل هوشمند، گزارش‌های مشخص و مدونی درباره مسیر رفت‌وآمد، میزان مصرف سوخت، موعد تعمیر و چکاپ خودرو، رفتار راننده و غیره در اختیار مدیران هر سازمان قرار می‌دهد. ماژول‌های این سامانه عبارتند از:

/wp-content/uploads/2022/07/44-e1658548549508.jpg
  • ماژول تحلیل رفتار راننده
  • مدیریت و نظارت بر دمای محفظه بار
  • سنجش آنلاین وزن بار
  • مدیریت سوخت مصرفی
  • مدیریت تعمیر و نگهداری خودرو
  • مدیریت زمان‌بندی پروژه
  • مدیریت خودروهای استیجاری
  • مدیریت ناوگان عملیاتی و امدادی
  • مدیریت ایاب‌و‌ذهاب

برای آگاهی بیشتر درباره سیستم مدیریت ناوگان مقاله «سامانه مدیریت هوشمند ناوگان(FMS)، ۴ عامل موثر در موفقیت آن را بشناسید!» را بخوانید.

/wp-content/uploads/2022/07/444-e1658548579275.jpg

چالش‌های ناوگان محیط بانی چیست؟

محیط‌بانان علاوه‌بر چالش‌های عمومیِ ناوگان‌های عملیاتی که در مقاله «کاربرد سامانه هوشمند ناوگان ایرانسل در صنایع امدادی و عملیاتی»  مفصل درباره آن‌ها توضیح داده شده است، با چالش‌های دیگری نیز روبه‌رو هستند ، در ادامه به برخی از این چالش‌ها اشاره می‌شود:

  • مخاطرات طبیعی و غیرطبیعی:

امکان بروز بلایای طبیعی و رویارویی با خطراتی نظیر قاچاقچیان و شکارچیان غیرمجاز، نیاز به اطلاع از موقعیت دقیق و وضعیت سلامت راننده را بسیار برجسته می‌سازد.

  • عبور از مسیرهای دشوار:

مأموریت‌های ناوگان محیط‌بانی عموماً نیاز به عبور از مناطق صعب‌العبور دارد و به همین دلیل، آگاهی از موقعیت جغرافیایی لحظه‌ای از خودروی آنان بسیار حیاتی است.

  • نیاز به آگاهی از وضعیت سلامت خودرو:

باتوجه‌به نوع مأموریت‌های محیط‌بانان و مخاطراتی که در این مأموریت‌ها روبه‌رو هستند، اطمینان از سلامت خودرو امری بسیار مهم محسوب می‌شود، چراکه خرابی خودرو‌ها در حین انجام ماموریت می‌تواند، خطرات جانی و مالی بسیاری را به همراه داشته باشد.

راه‌کارهای سرویس مدیریت هوشمند ناوگان برای محیط‌‌بانی

/wp-content/uploads/2022/07/4444-e1658548636817.jpg

سامانه هوشمند ناوگان برای محیط‌بانی امکانات فراوانی به منظور جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی  برای آنها فراهم می‌آورد که بخشی از آن‌ها به شرح زیر است.

  • اعلام موقعیت جغرافیایی خودرو:

اعلام لحظه‌ای موقعیت جغرافیایی، این امکان را برای مرکز مدیریت عملیات فراهم می‌سازد تا از روند لحظه‌ای انجام مأموریت اطلاع داشته باشد.

  • دریافت گزارش‌های کارکرد خودرو:

گزارش از روند کارکرد خودرو، پیش‌بینی برخی از خدمات فنی مورد نیاز خودرو را آسان می‌سازد  و از بروز مشکلات حین انجام مأموریت‌ها جلوگیری می‌کند.

  • تعریف محدوده جغرافیایی و دریافت گزارش‌های ورود و خروج:

این امکان به مشخص شدن محدوده مأموریت و کاهش هم‌پوشانی‌های احتمالی در گشت‌های منطقه‌ای کمک شایانی می‌کند.

  • مدیریت سوخت و دریافت گزارش‌های میزان سوخت مصرفی/باقی‌مانده:

آگاهی از میزان سوخت مصرفی و باقی‌مانده در مخزن در برنامه‌ریزی برای انجام مأموریت‌های منطقه‌ای بسیار حیاتی است زیرا برای محیط بانان مشکلات سوخت به علت عبور و مرور از مناطق دور از دسترس می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

/wp-content/uploads/2022/07/44444445-e1658548706665.jpg
  • مدیریت تعمیر و نگهداری خودرو:

سخت‌افزارهای مدیریت هوشمند ناوگان محیط‌بانی، اطلاعات کارکرد خودروها به همراه اطلاعات مکانی و وضعیت خودرو را به‌صورت آنلاین و لحظه‌ای به سامانه هوشمند ناوگان و ردیابی خودرو ارسال می‌کنند. این اطلاعات در ماژول تعمیر و نگهداری خودرو به‌عنوان اطلاعات کارکرد و طول عمر قطعه ذخیره می‌شود با این حساب دیگر نیازی به جمع‌آوری دستی اطلاعات برای سیستم‌های تعمیر و نگهداری نیست به‌این‌ترتیب می‌توان همواره از سلامت فنی خودرو اطمینان حاصل کرد.

  • بهره‌مندی از سامانه E-call:

اعلام وضعیت اضطراری این امکان را برای راننده فراهم می‌کند تا در صورت بروز مشکل در کوتاه‌ترین زمان ممکن برای دریافت امداد، اقدام نماید. به این منظور، تنها کافی است از یک دکمه فیزیکی یا نرم‌افزاری استفاده کند تا محل بروز مشکل در اختیار مرکز دیسپاچینگ قرار گیرد.

  • تحلیل رفتار راننده:

این ویژگی اطلاعات ارزشمندی را برای مدیریت ناوگان در اختیار هر سازمان قرار می‌دهد. نظارت بر نحوه رانندگی، مدت زمان کارکرد درجا و تخطی از سرعت مجاز برخی از پارامترهایی است که در سامانه هوشمند ناوگان ارائه می‌گردد. این روند علاوه‌بر اینکه علاوه بر اینکه به رانندگان برای رعایت جوانب احتیاط در رانندگی انگیزه می‌دهد از هدررفت سرمایه سازمان‌ها جلوگیری می‌کند.

بیشتر بخوانید:

کاربرد مدیریت هوشمند ناوگان در شرایط بحرانی

کلام آخر

ناوگان محیط‌بانی به‌عنوان یکی از ناوگان‌های مهم عملیاتی کشور، با کمک سامانه هوشمند ناوگان، می‌تواند از مشکلات و مخاطرات احتمالی جلوگیری کند، همچنین سطح ایمنی مأموریت‌ها را افزایش دهد و سلامتی فنی تجهیزات لجستیک خود را تضمین کند. سامانه مدیریت هوشمند ناوگان که یکی از راهکارهای سازمانی ایرانسل محسوب می‌شود، در حوزه‌های مختلفی نظیر امداد و نجات، بیمه، معدن، نفت‌وگاز و… کاربرد دارد.

مهم‌ترین چشم‌انداز راهکارهای سازمانی ایرانسل ، همراهی کسب‌وکارها در مسیر تحول دیجیتال  است. راهکارهایی همچون؛ اینترنت اشیا، زیر ساخت ابری، سرویس بی‌سیم ایرانسل (واکه)، تنها بخشی از خدماتی است که ایرانسل برای دستیابی به این هدف ارائه می‌کند. بنابراین، اگر شما در سازمان خود به هریک از راهکارهای سازمانی ایرانسل احساس نیاز می‌کنید؛ برای آشنایی بیشتر با محصولات و راهکارهای سازمانی ایرانسل به وبسایت ما مراجعه کنید و برای دریافت مشاوره به آدرس EB@mtnirancell.ir ایمیل بزنید.

5 3 امتیاز دهنده

نظرات و پیشنهادات

Subscribe
Notify of
 
0 نظر ثبت شده است
Inline Feedbacks
View all comments

مطالب مشابه

blog image

۱۴۰۱/۰۸/۰۸

خودرو متصل، چگونه خودروی من هوشمند می‌شود؟

بررسی سوالات و ابهاماتی که در حوزه خودرو متصل وجود دارد.

بازدید: 14642

blog image

۱۳۹۹/۰۷/۲۲

کاربرد مدیریت هوشمند ناوگان ایرانسل در صنعت خودروهای استیجاری

چگونه می‌توان با هوشمندسازی ناوگان خودروهای استیجاری، بهره‌وری را افزایش داد؟

بازدید: 12869

blog image

۱۳۹۹/۰۶/۲۶

حل چالش‌های گروه تولیدی عالیس با مدیریت هوشمند ناوگان ایرانسل

معرفی پروژه تجهیز ناوگان خودرویی گروه تولیدی عالیس

بازدید: 9300